Gelders Ommetje

Gelders Ommetje

Inleiding

De coronatijd heeft er voor gezorgd dat de gemiddelde senior en mensen met een beperking ongewild minder zijn gaan bewegen. Daarom introduceren wij graag het ‘Gelders Ommetje’, een laagdrempelige wandelactiviteit in de buurt, gedurende 2,5 week, waarin ‘gezelligheid en ontmoeting op gepaste afstand’ centraal staat om beweging te stimuleren. Samen bewegen zorgt voor plezier!

Wat is de bedoeling?

Wij willen woonzorgorganisaties graag enthousiasmeren en ondersteunen om voor bewoners en familieleden een leuke en vooral laagdrempelige wandelactiviteit te organiseren. Daarmee hopen wij dat zoveel mogelijk senioren en mensen met een beperking wat vaker gaan genieten van een wandeling in de buitenlucht. Het Gelders Ommetje start op 21 september, (themadag ouderen, tijdens de Nationale Sportweek en Wereld Alzheimer dag) en eindigt twee weken later op 8 oktober tijdens de Week tegen Eenzaamheid.

Leuke routes, weinig meters

Het is heel belangrijk om even lekker naar buiten te gaan. Het is zo makkelijk om tijdens een bezoek te gaan zitten met een kopje koffie en een koekje. Maar wat als dat gezellige kletspraatje plaatsvindt tijdens een wandelingetje door de tuin of in de wijk? Er zijn vast een paar leuke routes rondom uw locatie te bedenken. Wat zijn de mooie plekjes of waar zit een lokale ondernemer voor een stukje fruit of een ijsje bij mooi weer. De route hoeft niet lang te zijn, een half uurtje naar buiten is al een hele mooie winst.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het voordeel van het Gelders Ommetje is dat iedere zorginstelling mee kan doen binnen zijn eigen mogelijkheden. 

  1. Promotie: U promoot het Ommetje binnen uw organisatie en enthousiasmeert uw bewoners.  
  2. Uitgestippelde routes: U promoot het Ommetje binnen uw organisatie én u stippelt alvast een aantal routes uit. 
  3. Gezamenlijke kick-off en afsluitmoment: U promoot het Ommetje binnen uw organisatie, u stippelt alvast een aantal routes uit én u organiseert een gezamenlijk startmoment en een afsluiting.


Bij elke vorm van deelname krijgt u in ieder geval een wandelplan, posters, flyers, handige App’s en tips voor de deelnemers. 

Enthousiast geworden?

Zijn uw collega’s enthousiast en denkt u dat de bewoners en hun familie leden het leuk vinden om mee te doen? Dan kunt u aan de slag! Op deze website kunt u zich inschrijven en kijken welke stapjes u nu kunt maken. https://www.geldersesportfederatie.nl/gelders-ommetje/

Wat kunnen wij voor u doen?

We helpen u graag op weg, onze medewerkers kunnen uw organisatie  ondersteunen in het uitstippelen van routes en het organiseren van uw eigen startmoment op maandag 21 september. Wilt u gebruik maken van onze ondersteuning maak dit dan kenbaar voor 1 september door een e-mail te sturen naar Kees (Welzijn Putten) of Lisette (JongPutten). 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Gelderse Sport Federatie of uw lokale partners.

Met vriendelijke groet,  

Kees Paap                                                           
Welzijn Putten                                                    
T: 0341-357078                                                   
E: kpaap@welzijnputten.nl     

Lisette van de Kieft   
JongPutten   
T: 06-30994018
E: lvdkieft@putten.nl